Thursday, June 4, 2009

Rambut

 
 
Tak tido malam eynda tengok gambar Fazura ni...
Sebab...
Eynda nak rambut macam tu jugaaakkk.....nak buat cemana ni??
Panjang rambut skit lagi nak sama macam fazura....tapi rambut gini kena guna penggulung tu baru jadi ke? Rambut eynda pun bukan lurus sangat...bila ntah last sekali buat relaxing....sekarang dah wavy balik....kalau semulajadi boleh jadi gitu kan best...
Nak tanya la kawan2 yg berambut panjang....maintenance cemana ye?? Kalau pegi cuci rambut ...kalau trim rambut...kalau kaler rambut....brape RM selalu kena caj?? Dulu masa simpan rambut panjang gini stay kat kedah...amat la murah kat sana....kat KL/Selangor ni belum pernah masuk salon dgn rambut panjang....takut sekali masuk kena bayar RM400-RM500...jenuh korek duit dlm purse hehe...kena standby duit b4 masuk salon :-p
Nak buat rambut macam Fazura...tolongggggg..... (sambil menongkat dagu...)

12 comments:

luv_ma said...

kekadang ambut ma mcm ni..:-P

kak,fazura ni maybe dia gulung bawah tu gne penggulung'..pastu nanti letak hair spray or sapu creame volume.

boleh jugak pakai iron curly tu,then spray bg tahan lama.

blow curl pn boleh juga.:)

ma dh lame x p saloo,cadang nk colour ambut tunggu raya nanti.

Ella said...

Eynda...
Fazura ni rambut ori ke set ni..
kalau set mmg boley buat bila2 saja..
Tp kalau ori alangkah beruntungnya dia....
kalau nk buat digital perm or spa perm ke hape, i lupa...
nak buat jek costly rm 3-400 kot.
maintainance jgn citer lah..
bila dh perm tu kene beli minyak dialah, syampoo yg baiklah etc,etc..
Tp kalau teringin boleh saja..
apa kata eynda g cuci rambut kat kedai, then suruh blow curl...mesti cantik.

luv_ma said...

tertinggal pulak lg satu..kalau ambut dh ikal..gulung ambut tu buat sanggul or pakai penyepit..nk cun b4 tu pakai hair spray..biar lame skit nanti lepaskn jdlah curly besar2:)

Suriza_Eryna said...

Hai sis dah pernah tanya kos nak buat cam fazura ni, diorang kata pakai pengulung elektronic lebih tahan lama dan nampak semulajadi tapi kos nya mahal sikit area 200-250 untuk panjang mcm fazura termasuk colour sekali... fav su satu salon di kota raya tu ... su buat kat situ gak rambut su..
ingat nak biar panjang boleh try kut...kalo ada budget meh su tunjukkan kedainya...

Dilla said...

hahaha cantekkk rambut fazura nih...tapi kita pakai tudung kalau rambut panjang2 rimas kan...bila bukak tudung automatik dia bergulung2 sendiri...hihihi lawakss jer....anyway nice hair style...kalau mai ofis ngan rambut cam2..kompommm xbleh wat kejer...sebab asyik dok kontrol ayu sepanjang hari...lucu rasa...

neisya said...

eheh...nak rambut macam fazura pulak dah....ekeke...tak kisah, janji cantik di mata suami..

rambut neisya panjang..la dah sampai pinggang...mmg susah jugak jg..cuma rajin p iron, kat sini murah ja..sekali cuci ngan iron..rm32..

cuma bila bertdung ni kena ambik masa bagi kering dulu sebelum pakai tudung..kalau tak sempat...jarang basahkan rambut kecuali pasal 'tu' aja la,..ehe.

neisya said...

lupa plak nak kata...a'a, rambut ma mcm ni....rasanya lagi cantik lagi dari fazura...ni masa jumpa kat VM sg petani last year la

eynda said...

Ma...ha'ah rambut ma pun akak suka :-) Ye la mesti dia set rambut tu kan..rasanyer rambut dia lurus skit...akak pun nak curly natural ikat rambut macam sanggul tu la...bila lepas rambut nampak le ikal2 skit hehe...



ella...mahal kan...pikir banyak kali gak nak buat perm tu...pas tu kena beli macam2 lagi nak menten..isskk...pernah dah cuci kat kedai then blow...cantik giler tapi pas tu kena pakai tudung :-( Terkelepek rambut tu hihi...



Su...kalau takat RM250 tu ok jugak tapi jauh le...kalau boleh nak cari yg dekat2 ni je & hubby senang nak ngasuh anak2...thanks ye :-)



Kak dilla...bagi eynda rambut panjang senang skit ikat je then pakai tudung...kalau rambut atas bahu yg seksa skit...rasa panas...sexy le rambut cam fazura tu hihi....pas tu tekstur rambut dia sama macam eynda :-p


neisya...rajin nooo pi basuh & iron rambut....eynda ni takde masa, kalau tak tiap2 minggu nak buat cam tu gak :-p hubby eynda tak suka eynda potong rambut pendek2 atas bahu tu...so eynda belajar2 la nak simpan rambut panjang ni hehe....tapi panjang sangat pun dia rimas kekeke....

neisya said...

sama la....hby neisya pun tak suka...dia kata, tu kelebihan isteri..pandai2 la gunakan...kalau suami yg jenis suka isteri derang rambut pendek ok la..ni dah terang2 dia bagitau...ok la..bagi duit sudah...pastu pandai2 la kita p salon...eheh..
nway...cantik rambut fesyen fazura tu utk eynda....dah buat, jgn simpan tau...nak tgk jugak...:)

noor asyikin said...

kin pun teringin jugak rambut mcm ni..tapi..kecewa la nak tunggu rambut panjang. skrg ni amat2 la pendek rambut kin tu.

eynda said...

neisya...hubby eynda kalau boleh nak eynda menten rambut macam masa dia baru kenal eynda :-D



Kin...eynda ni nasib baik la payah nak pegi salon sejak ada hannah ni....kalau tak, tak merasa jugak la rambut panjang lepas bahu...sebab hobi eynda sebelum kawin masuk salon gunting rambut jek... :-p

renny said...

Hi, salam kenal.
Terima kasih atas informasinya
Silahkan kunjungi informasi tentang berbagai karya ilmiah dari kami
http://www.unand.ac.id/arsipua/abstrak/
Blog saya

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails