Saturday, May 23, 2009

Mari Melawat Zoo....

Pada suatu hari...dipagi sabtu bersamaan 23 Mei 2009, eynda sekeluarga telah membuat lawatan ke Zoo Negara....
 
"Hmmm...ambik gambar memanjang tak tengok kamera..."
"lorrr..selalu cakap nak ambik gambar candid...ok lepas ni kita posing..."
Antara petikan perbualan eynda & hubby...agak2 le mana satu ayat eynda, mana satu ayat hubby ye :-p
 
Adam bagi elephant makan tebu...hannah melalak masa hubby nak dukung dia kat elephant sebab takut kena makan :-D
Burung tu sebelum kami posing, ada sorang makcik posing ala-ala model kat tepi dia...burung tu siap kembangkan sayap lagi....bila kami lak nak posing burung tu buat tak tau je...ceitt....
Sila lihat seekor monkey kat  atas deer itu...tetiba rindu pulak monkey2 kat rumah :-p
 
Mula-mula jalan kat area lion...hannah melalak lagi...pakut (takut)...sekali lalu kat area leopard & tiger suka lak dia...siap bunyi meow meow macam kucing....
Haa...kat Ape Centre ni hannah bad mood jugak..sila lihat muka dia yg masam itu....tak dapat tengok hubby bagi orang utan makan pisang....sebab kena larikan hannah dari pandangan orang utan....apa yg dia tension ntah ler....
Ini adalah gambar2 poyo eynda & anak2....baik hati hubby snap gambar eynda dekat2 hehe...sebab dia tengok ada sekumpulan geng club photography datang melawat zoo...masing2 dgn DSLR yg canggih2....mesti gambar cun2 kan...so hubby sudah datang semangat utk mengambil gambar kami...ok...boleh tahan :-D
Kambing2 ini sungguh manja...sondol2 badan kat pagar tu....tapi hubby cakap sebenarnyer diaorg garu badan yg tengah gatal kekekeke....
Tak cukup ada monkey kat rumah sendiri...pegi zoo pun mau tengok monkey lagi...owwhh...itu baboon kot...seangkatan jugak la kan....sekali lagi terasa rindu kat monkey2 di rumah :-p
Dalam akuarium yg tak sejuk pun ekon tu....tapi eynda suka betul ikan yg mulut macam angelina jolie tu...macam manja skit...tengok tu...apa yg dia cakap kat adam ek? :-D
Hubby cakap boleh bawak eynda gi underwater world mana ntah...sebab eynda terrer ambik gambar ikan dlm akuarium ....haahh...terrer ker...kelabu je gambar tu :-p Tapi perasan la sekejap...bukan senang nak hubby puji kekekek....
Kambing lagi....dan jugak cow...Adam tu naper la penakut sangat....suruh posing kat cow, tengok la aksi dia...yg hannah pulak kemain berani....muka tu dekat je dgn binatang2 tu...siap pegang2 lagi....tapi semua dah cuci tangan sebelum balik tau....kebersihan tetap dijaga okey...orang tengok binatang...adam sibuk nak main kat rumah ada atap itu....
Sekian citer lawatan ke zoo negara....nanti kita pergi lagi.....paling best bila kami mula-mula sampai kat zoo...masa tengok zirafah...adam boleh tanya "mama...tu binatang hidup ke?" Pas tu jalan2 lagi...nampak swan ke flamingo 2 ekor tengah berenang....adam punya la excited...sebab tak pernah tengok! Ehhh...macam 1st time bawak dia ke zoo pulak....:-D
Owwhh anakku....budak darjah 2 tanya soklan gitu..nak gelak pun ada.....

8 comments:

nona said...

kak eynda pakai baju baru ek....cantekkkk

eynda said...

Nona...bukan baju baru....dah lama akak beli...1st time pakai masa hannah umur 3 bulan...rupanyer akak dah lama ada BF shirt ni cuma masa tu belum sampai jadi trend hehe....

Lybeau said...

hi Eynda..looking more cantik each day....nice picture...plus tudung pon lawa... :)

nona said...

oww...igtkan baju putih yg akak bary bli tuu

Idida Aziz said...

waaa mmg xsalah sangkaanku...
semalam mcm kenal jer tgk ppuan kat zoo tuh...mcm anak tokei kedai kain jakel (psl hr sblm tu gi jakel dok menengok anak dia cantiknyer la aiii)... ingatkan itu dia..pehtu bila makin dekat2 rs mcm ku kenal....bila dh lepas br teringat mcm eynda...xpasan nak nengok confirmkan dgn tgk adam ngan hannah....

rugi arr..dh 2 kali terserempak eynda tp tak de jodoh nak tegur2 pon lg...insya allah len kali kalu jumpa mmg dh cam sgt dh...

eynda....cantik sgt lor...tu yg tergamam...

ida smlm join group photog tu lar...tp last2 buat hal sdr jer la bw anak ronda2..

iNa said...

best gak g zoo slalu..hehe..
jln2 tgk animal...
hannah mesti suke..

eynda said...

RL...thanks :-)


Nona..yg tu belum pakai hehe...


Ida...lorrr...jumpa lagi ek...naper la tak tegur...eynda memang tak perasan langsung dlm ramai2 orang tu...dah le panas kan...berpeluh ketiak kekeke....nampak eynda kat mana ek?? Eynda nampak geng photographer tu masa turun dari APE CENTRE :-)
Malu le sampai orang tergamam....sebab masa tu muka berpeluh-peluh hihi...


Ina...ha'ah kena bawak selalu...nanti adam & hannah tak kenal binatang pulak kekeke...takat tengok kat tv & buku2 tak best :-)

POSH76 said...

bestnyer dah lama tak p zoo....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails