Sunday, May 3, 2009

Aktiviti pagi tadi....

Pagi ni bangun lepak2 dgn hubby kat balkoni rumah.....sejuk betul cuaca pagi ni...angin sepoi2 bahasa....seronok la sebab dah brape hari cuaca panas...kalau boleh nak berkemban je kat rumah :-p 
Hubby ajak pegi bagi makan ikan kat tasik shah alam....so bila anak2 bangun, siapkan diaorg, pegi breakfast kat restoren dulu....baru pegi tasik shah alam....
On the way ke tasik, area stadium shah alam tetiba eynda rasa macam nak tengok matahari...owwhhh...SUN HALO!! Cantik betul ciptaan Allah.....cepat2 eynda bagitahu adam, suruh dia tengok jugak....cuma suruh dia hati2 jangan direct mata ke matahari....takut rosak mata....hepi la dia....memang eynda tertunggu-tunggu sun halo ni....korang pernah nampak tak?? 
9 tahun lepas eynda pernah nampak MOON HALO kat Sungai Petani. Masa tu cetek ilmu lagi....tak tahu apa benda tu...tapi memang teruja tengok betapa cantiknyer pemandangan waktu tu....12am eynda nampak masa tu bersama mama eynda kat halaman rumah :-)
Tadi dok plan nak snap gambar sun halo setibanyer kat tasik....tapi tak sempat sebab sibuk layan anak2...tengok2 dah habis....masa berlaku sun halo ni rasa matahari dekat dgn kita...cahaya terang giler...
Adakah orang lain perasan apa yg eynda nampak?? Atau takde sape kisah?? :-p
 
Gambar hiasan....gini la rupa sun halo tadi....cantik kan....besar... :-)
 
Memang eynda rasa pelik pagi ni.....cuaca sejuk....ada sun halo....pegi tasik pulak semua datang dekat2 dgn kami.....burung gagak....stalk (hubby kata bukan flamingo)...squirrel....ikan besar2....turtle....semua ada.....sebabnyer b4 ni pegi nampak ikan & turtle je....yg lelain tu buat hal masing2 hehe....macam kat zoo pulak today.....ada seekor stalk tu datang dekat je....cerdik..ambik lebihan roti buang dlm tasik...sebab dia nak perangkap ikan hehe....
Lepas tu kami balik rumah le :-D
Posted by Picasa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails