Wednesday, April 22, 2009

Aikk?? Ambik hati ker??

Today dari pepagi buta tadi eynda guna streamyx.....takde pulak disconnect... Ada le sekejap tadi dlm 2-3 saat disconnect tapi ok balik...pelik...takyah gi on & off modem..terus boleh guna je....nak ambik hati ker??
Maxis broadband??
Malam tadi hampehh betul....hubby kata HSDPA tapi slow giler! Nak tunggu page penuh pun ambik masa 3-5 minit....apa kes?? Pas tu tetiba je keluar kat screen ...failed to open bla bla bla....padahal coverage EXCELLENT tau....
Hubby kata nak return balik maxis broadband tu kalau dlm masa 7 hari ni dok macam tu jugak....sebab hubby guna maxis 3G kat laptop dia, eynda tengok pagi tadi memang laju betul ...dlm 1-2 saat page dah penuh....naper kat pc tak macam tu??
Korang....eynda konpius....streamyx atau maxis?? Nasib baik maxis tu ada 7 days trial....

8 comments:

nona said...

nona pkai stremyx..
so far so good...tp kdg2 lbmbt gak nk bukak page tu sbb my laptop mmg dh berat sgt ni...hehe

pastu for me,ok je pkai streamyx ni s long boleh main tenet dimane2 saje walaupun du toilet. sbb pkai modem wireless..hehe

Mia-Ina said...

mia pakai streamyx....lebih better. Tp amik yg combo streamyx Rm100 tu le...br up...org jrg guna. Stakat ni ok je..laju. Dulu mia pernah guna celcom broadband tp........x selaju streamyx...mia say bye bye la tu broadband 3G...bye

eynda said...

Nona...

Akak pun wireless gak ni...streamyx akak laju..lately ni buat hal suka disconnect berjam-jam...sebab tu je akak ngamuk hari tu hehe....today macam ok pulak...


Mia...

Kat rumah ni ambik pekej yg RM88 kalau tak silap...ada yg RM100 ek?? Kalau upgrade lagi bagus kot hehe...

-iLLa- said...

akak..bt ms neh pki streamyx laa kalo ok...nanti kalo dh ada wimax p1 d kwnsan akak...akak amik laa yg tuhh..so far wimax ila pakai laju glerr..

-iLLa- said...

kak umh mak illa stremyx wireless ok sket..tp kdg weng gakss..

Anonymous. said...

saya vote streamyx! ;)

ira82 said...

salam eynda...
ira ade tag untuk eynda...kalau sudi amik le kat blogged ira yea..
daa..
askum..

eynda said...

illa...

ye akak guna streamyx balik ni...walaupun ada gak sekali dua disconnect, akak buat tak layan jek...buat hal lain dulu hehe...kesian streamyx kena marah2 dgn akak hari tu...banyak berjasa kat akak streamyx ni... :-p

Akak ada gak bagi peluang kat maxis...try guna kot2 baru lagi, tak laju...rupanyer cam tu jugak...coverage je bagus tapi slow...bayar mahal2 tapi tak best...tak syiok la....


Hi anonymous....eynda pun vote streamyx balik la (dgn muka tak malu)


Salam ira...ok nanti eynda gi baca..thanks :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails