Wednesday, February 25, 2009

My Transformation......

Gambar hari raya puasa pertama (2008). Masa ni berat dlm 61kg-62kg. Sila klik kat gambar utk lihat betapa chubbynyer eynda hehe.....
Gambar petang tadi....kelam kabut jadi drebar adam tapi masih ada masa nak posing perasan....setakat hari ni berat eynda 58.2kg.......
Ada beza kan?? Cakap le adaaaaa......penat tau diet...exercise hari-hari....malas2 pun kena exercise sebab dah tekad nak slimkan badan....bukan setakat slim...nak body fit...takmo flabby2....gambar masa raya tu eynda tengok dah macam makcik2 pulak kekekeke.....malu betul!!
Walaupun berat badan eynda liat betul nak susut (ada yg sebulan turun berkilo-kilo!)....eynda tetap bersemangat nak slim jugak2....walau apa rintangan....tapi weekend tetap ku makan apa saje...weekend adalah hari utk tipu2 body hehe....
Sekian laporan utk kali ini...kita tunggu pulak sebulan dua lagi...kot2 boleh slim lagi ala-ala Jennifer Garner ke....Jessica Alba ke....sape2 yg body lawa tu la....hihi....kalau berhasil boleh la tepek lagi....:-)

7 comments:

Bimbo said...

eynda ni byk lose inches kot kan..bagus la tu , fat loss..hehe.dah beza sangat roper nyer..dah macam anak2 dara dah ler..ehehehe.congrats eyn!! so hepi hepi for u !!

Anonymous said...

Eynda...paling ketara muka Eynda.No more chubby face.Dagu pun dah nampak panjang.

Keep it up girl!

LVgirl.

sheeda said...

wah, nmpk muda.. lawala tudung akak.. he he

bha ('',) said...

beza beza...hehe...tp mmg beza pon...tang pipi tu lah yg plg ketara skali..slow and steady..bha pon camtu..xnk pakse2..klau penat,xexercise..tp biaser nyer pakse gak diri exercise..kecuali klau xlrt sgt @ gi jln2 ah...

chaiyok2!!

neisya said...

raya last year ke tu?...awat nampak bolats..eheh...tp masa neisya jumpa eynda dalam bulan 8..slim je tgk...faktor baju kot buat nampak eynda chubby...
apapun...tahniah...!!..jauh lagi perjalanan neisya ni...huhu

eynda said...

Bim...
Ha'ah la...berat eynda payah nak berganjak...tapi inches banyak kurang...takpe la...scale tak penting kan...yg penting kita baju2 lama semua dah longgar hehe...best!!


LVgirl...
Thanks...ha'ah muka eynda cepat susut kalau berdiet.. :-)



Sha...
Thanks...macam anak dara? Hehe...tudung tu order kat ME :-)



BHA...
Sama la kita....yg penting enjoy buat exercise & make sure berkualiti la :-)



neisya....

Masa bulan 8 tu ada kurus skit....tapi bulan puasa eynda naik berat badan mendadak...eynda perasan kalau eynda ambik supplement macam collagen...bwhite...berat naik la...masa tu memang ambik pun...now dah stop semua....takdenyer sebab baju tu...kalau betul slim mesti baju nampak besar muka still kurus...ni muka pun kembang semangkuk kekekeke....serius eynda chubby time raya tu :-)

neisya said...

ooo...mcm tu pulak...nasib baik eynda cepat bertindak....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails