Saturday, January 17, 2009

Skincare oh skincare........

Tolong!!
Eynda perlukan skincare baruuuuuu!!
Tapi eynda tak tahu nak beli brand apa.....buntu!!
Dulu pakai glyco. Mula-mula ok pas tu takde nampak beza apa dah...bintik2 hitam dok macam tu jugak....
Tukar Nivea Sparkling White pulak sebab teruja dgn iklan...ntah apa-apa....ok jugak tapi resultnyer...nothing!!
Lately kulit eynda jadi kering. Bukan setakat muka...satu badan!! Habih muka kering nampak kedut2...apa nih?? Hubby kata sebab eynda banyak workout......tak cukup minum kah?? Letih dah minum air berliter-liter....Dah tu melatah la pulak....gi beli pencuci muka Fair & Lovely Skin Clarity sekali dgn pelembap kat kedai depan rumah ni jek....kedai runcit hik hik.....2-3 hari pakai hati jadi takut pulak....takut kandungan dlm produk ni ada yg tak sesuai..takut merosakkan kulit.....hhmm...teringat pulak dapat pelembap Garnier masa beli majalah....pakai yg tu pulak!! Mana satu nih??
Sekarang otak tengah ligat cari idea....nak guna skincare apa pulak lepas ni?? Bila la nak jumpa yg sesuai.....takkan nak kena gi beli yg satu set ratus2 kat kaunter2 tu?? Jap nak kira duit dalam purse....
Yg ada dlm fikiran eynda....L'occitane, Clarins, SKII, Clinique...Body shop ok tak?? Elianto?? Skin Food??
Kalau nak ikut eynda nak beli yg jual kat guardian je...murah2.....tapi eynda rasa kulit eynda sekarang perlukan sesuatu yg lebih serius, yg lebih berikan komitment.....bukan setakat syarat ada pakai skincare.....nak yg betul2 boleh belai kulit wajah eynda... :-))

8 comments:

dianaibrahimali said...

eynda...mencari skincare yg sesuai mmg susah....kdg2 melibatkan kos yg besar...tp...perlu diingat..skincare yg mahal belum tentu sesuai dgn skin kita...infact..diana pun msh lg tkr2 skincare...cuma yg nampak sesuai is st ives....yg penting..murah n mudah dapat....

alamaktuan / meabadi said...

kak eynda...ME pon baru aje berhijrah dr GLYCO..

Me pakai cinelle...RM33 offer ade pencuci muka,toner,pelembab......

mcm best pakai ni...Cousin yg tunjuk....kekkekke......

sheeda said...

sha pon gitu gak.. kalo tukar sesuatu produk tu mula2 jer mnjd, pastu xde kesan dah. sha pkai sndayu tinggi yg collagen. bg sha la, kedut kt dahi dh makin pudar, sbb sha suka kerut dahi.. he he.. eumora pon pkai.. tu la, kena try sbb lain org lain jenis kulit.

luv_ma said...

susah nk crik skincare nih.'nk dapat hasilnya pun kne pakai lame.go kak..mesti jumpe yg sesuai nanti:)

Some1...somewhere...somehow... said...

kak try BIOTHERM...mana tau sesuai..

kimoblade said...

Eynda...try simple..its really works..

sHa_eiNa said...

saba kak eynda..pelan2 cari..hehe...

neisya said...

neisya masih pakai glyco sebagai pencuci muka...so far ok kot...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails