Monday, December 22, 2008

Sepetang di Putrajaya.....

Sape pegi Putrajaya kat food court & souq petang semalam?? Ada nampak tak sorang budak perempuan umur 2 tahun rambut toing toing curly terjerit-jerit, lari sana sini...panjat pagar kat luar food court tu nak tengok "finkkk" (fish)....haaaa...tu la HANNAH kekekekke.....
Petang semalam saje je bawak anak2 gi Putrajaya. Tak plan pun. Tapi bila mama tahu ayah nak pegi Putrajaya, mama siap buat plan....pegi Alamanda dulu, nak balik baru singgah kat tepi tasik tu. Ayah tak approved laaaa....dgn pilunyer mama cakap ok la kali ni pegi kat tasik tu je la. Dah ayah bagi kata 2....pilih nak pi alamanda atau tepi tasik tu...hhmmm....
Ni gambar budak takmo balik.....bila cakap nak ambik gambar dia nangis2, geleng2 kepala dia takmo bagi mama snap hehe...kesian pun ada...geram pun ada...letih dgn kelasakan dia....tapi ayah cakap...mama dok komplen letih hannah lasak sangat kat putrajaya tu...padahal dulu kat putrajaya jugak la mama sampai nangis2 sebab kelasakan Adam yg lagi tersangat la lasak!!!! Oopppssss...mama baru teringat hehe....maklum la dah lama tak rasa terseksa :-p
Ada hati nak panjat pagar tu...nak tengok "finkk" dekat2...isskk...jenuh pegang...takut gak...mama ni bukan kuat sangat hihi...
Posing skit abang Adam... :-)
Mana ada "finkkk" dalam kolam tuuuu... 
Anak dara tu naik tangga sendiri dari bawah sampai ke atas. Mama & ayah berharap malam Hannah tido ternganga la sebab letih panjat tangga...hampeehhh.....bangun jugak malam tadi nak nyusu.....tapi sekali je la :-)
Yg ni pun dia nak panjat langkah nak pegi kat air tu...dia pantang tengok air sebenarnyer...
Nak panjat lagik!!
Mama suka gambar ni.....lepas nangis ngamuk2 takmo balik tetiba berdiri tepi ayah & termenung tengok apa ntah....macam tengah sayu jek :-p
Abang Adam yg boring. Padahal dulu2 dia sampai kat Putrajaya tu takmo balik gak....lagi la lari sana sini berpeluh mama kejar :-D
Sekejap je kami kat situ....ada banyak gerai2 kat dataran depan masjid tu...upacara pelepasan larian Hadhari ke menda ntah....dah habis dah...cuma gerai2 tu masih ada jual2 barang...tak singgah pun....tak sempat tengok apa pun...asyik kejar hannah je....plan nak tapau apa-apa kat food court tu...tapi adam nak makan pizza pulak...budak demam ngidam....Hannah dengar2 pizza dia pun bising la nak pizza jugak...so balik dinner kat Pizza Hut depan rumah je la...:-)

3 comments:

Anonymous said...

thanks for the infor bout the GNC...got to get one..hehhe

iza

eynda said...

Hi iza....beli jangan tak beli :-)

luv_ma said...

ensem la abg adam..he...cute hannah nangis.bestnya jalan2.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails