Thursday, December 18, 2008

Hannah ~ dulu & sekarang

Ini gambar hannah selepas 3 hari keluar dari perut mama....kecik je dia...2.7kg....mama sedaya upaya makan banyak-banyak....mana tahu boleh dapat baby besar 3kg ke...hehe...tapi rupanyer mama yg "membesar" :-p
Hannah tak banyak ragam masa kecik-kecik....6 bulan pertama dia banyak tido je.....malam2 pun bangun sekali dua je utk menyusu...kekadang jenuh gerak suruh bangun menyusu....
Dari habis pantang dah ajar duduk dlm stroller....seawal 3 bulan dah ajar duduk dlm baby car seat sebab isnin-jumaat mama hantar/ambik abang adam ke tadika....kalau keluar shopping barang keperluan rumah, hannah duduk dlm stroller, abang adam tolak troli hehe...bagusnyer si abang.....mama tolong2 jugak la abang tu...kesian....sebaik boleh je duduk, dah ajar hannah duduk dlm troli...memandangkan body hannah kecik je...ramai orang tengok macam tak percaya hannah boleh duduk stabil dlm troli :-p
Alhamdulillah.....dari kecik dah jadi gadjet usung sana sini....takde masalah sangat la kalau nak bawak dia ke mana-mana....tapi kekadang ada jugak time mood dia tak bagus....
Ini gambar hannah semalam....dah 2 tahun 2 bulan.....berat dah 10kg....bagi setengah orang berat gini masih ringan la ikut umur dia kan hehe...takpe la janji sihat :-p
Dah pandai berceloteh...memandangkan membesar dgn abang, hannah lebih minat dgn citer ultraman, digimon....baru sekarang dia minat dgn barbie coz mama beli banyak barbie, nak bagi dia minta dgn dolls....takut nanti jadi tomboy pulak anak dara mama hehe...sekarang bila sebut barbie princess.....terus dia menari pusing2 ala-ala Barbie & The Diamond Castle " I feel connected...."....tambah2 lagi kalau pakai dress...:-)
Hannah dari kecik panggil eynda "mama". Tapi agaknyer terpengaruh dgn citer2 kat TV, sekarang dia panggil eynda "MUM"!! :-p
Nanti eynda citer pasal adam pulak....nak kena korek gambar masa dia baby dlm album....masa tu takde digital camera lagi :-p

2 comments:

fara mustapha said...

suka tgk hannah....cerdik sungguh dia tu....mesti best kan eynda, hannah dah boleh ajak bersembang...mesti riuh kan....

eynda said...

Dia rajin bersembang tapi banyak yg eynda tak paham :-p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails